Medlemmar

ROSAK

 

Coompanion

 

Hamnkompaniet

Butik, öppettider, se hemsidan

 

Arbetskooperativet Hamnkompaniet är ett arbetsintegrerat socialt företag som arbetar bl a med återvinning. Här produceras papper enligt gammal hantverkstradition, smycken mm av återvunna cykeldelar. Här finns också cykelverkstad och begagnade cyklar samt ett nytt screentryckeri.

 

Hamn Kompaniet erbjuder arbete/sysselsättning till personer som har psykisk funktionsnedsättning och som är i yrkesverksam ålder.

 

Kyrkogatan 11 i Norrtälje

0176 - 551 10

 

http://www.hamnkompaniet.com

Café Publicus

 

Studenfiket på Campus Roslagen i Norrtälje.

 

Här kan du plugga, mysa eller jobba i våra sköna fåtöljer med fritt wifi. Vi erbjuder fika och lättare maträtter till studentpris.

En trappa upp finns också föreläsningssalen Havet med plats för 140 personer.

 

Varför inte ringa och beställa vår lyxiga smörgåstårta!

 

Astrid Lindgrensgata 2 A, Norrtälje

För beställning / avhämtning

0176 - 25 01 29

 

www.cafepublicus.se

Båt- och byggnadsvård i Roslagen

 

Butik, öppettider, se hemsidan

 

Vår butik vänder sig till dig som renoverar och restaurerar äldre och nyare hus eller möbler och söker genuina material och detaljer samt böcker inom området. Vi har också produkter och material för dig som ska rusta eller renovera din träbåt.

 

Temakvällar och kurser

Många ägare av äldre hus och träbåtar har efterlyst kunskap om och utbildningar i hur man bäst tar hand om sina bostadshus, ekonomi­byggnader och träbåtar. Även hantverkare i bygden har efterlyst samverkan kring utbildningar och informationsspridning.

Vi anordnar därför temakvällar och kursverksamhet inom bland annat olika hantverkstekniker, materialval och förfaringssätt vid renovering och restaurering av byggnader, kulturmiljöer och träbåtar.

 

Utställningslokal, nätverk av hantverkare och rådgivning

Båt & Byggnadsvård har en utställningslokal där vi vill skapa en plats för informationsspridning genom utställningar anordnade av företagare som ingår i vårt nätverk. Här finns snickare, möbelrenoverare, möbeltapetserare, dekorationsmålare, träförädlare, fönsterhantverkare, smeder och leverantörer av virke av hög kvalitet. Hos vår personal finns mycket kunskap om båt & byggnadsvård, så fråga oss gärna till råds.

 

Vi kommer att starta produktion av lokalt hantverk samt successivt dokumentera gamla byggnader och miljöer.

 

Gamla Väsbyvägen 5

072 - 585 18 43

 

www.bbviroslagen.se

Resursen i Roslagen

 

Tjänster i och runt ditt hem.

Vi hjälper dig med trädgården, handlar, putsar fönster, lagar mat, bakar och städar, gärna i sällskap med dig. Vi är ett socialt företag som sätter värde på tillräckligt med tid och gott bemötande och ett fantastiskt resultat. Ring om det behöve en hjälpande hand.

 

c/o Roslagsblomman

Vigelsjövägen 3 C nb, Norrtälje

070 - 046 08 60

 

www.resurseniroslagen.se

Roslagskrafterna

Butik/café/fastighetstjänster

 

Roslagskrafterna på Görla industriområde. Ett hus fullt av second hand-möbler och hantverk. Kompetens och återbruk. Arm- och hjärnkraft samt ett mysigt café.

Fastighetstjänster som vaktmästeri och trädgårdsskötsel till både företag och privatpersoner. Vi gör det du inte orkar eller hinner.

 

Sikvägen 5, Görla, Norrtälje

070 - 168 07 01

 

www.roslagskrafterna.se

Le Mat

Bed & Breakfast

 

I Åkers Runö, 30 min från Stockholm.

Ett hotell i kedjan Le Mat där du kan sova med gott samvete i någon av våra 28 bäddar. Ett socialt företag med ett varmt och personligt bemötande. På frukostbuffén hittar du hembakt, närproducerat och ekologiskt. Även konferensmöjligheter för upp till 30 personer.

 

Företagsallén 10, Åkers Runö

08 - 790 59 80

 

www.lemat.se/stockholm